Autorsko pravo

Sadržaj ove internetske stranice uljučuje tekstualne podatke i multimedijske sadržaje kao što su tekstovi, crteži, grafike, logotipovi, ikone, slike, audiomaterijali i videomaterijali, fotografije, programi i opisana tehnologija, koji su zaštićeni odredbama nacionalnog i međunarodnog prava koje se primjenjuje na intelektualno vlasništvo.

Ti tekstualni podatci i multimedijski sadržaji ekskluzivno su vlasništvo Europskog odbora za zaštitu podataka (EOZP) ili njihovih autora i korisnika. Nositelji prava intelektualnog vlasništva odriču se svojeg prava da se njihovo ime ili bilo koji drugi pokazatelj pojavljuje u sadržaju koji objavljuju na tom mrežnom mjestu.

U skladu s relevantnim zakonodavstvom, korisnik mora poštovati prava intelektualnog vlasništva EOZP-a i trećih strana, ne dovodeći u pitanje prava i iznimke predviđene bilo kojim obvezujućim odredbama.

Ponovno korištenje bilo kakvih informacija s ove internetske stranice odobrava se u komercijalne i nekomercijalne svrhe, pod sljedećim uvjetima:

  • Ponovni korisnik dužan je navesti izvor dokumenta;
  • Izvorno značenje ili poruka dokumenata ne smije biti iskrivljena;
  • Europski odbor za zaštitu podataka ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu posljedicu koja proizlazi iz ponovnog korištenja.

Ponovnim korištenjem smatra se: „reprodukcija tekstualnih podataka i multimedijskih sadržaja koji su vlasništvo EOZP-a ili trećih strana i za koje EOZP ima prava korištenja”.

Korisnik se obvezuje da neće izbrisati ili promijeniti navode autora ili izvora te da neće pokušati zaobići tehničke mjere koje su uvedene za zaštitu dokumenata i multimedijskih sadržaja, poput ograničenja ispisa ili preuzimanja i vidljivog ili nevidljivog označavanja. Svako kršenje tog pravila može dovesti do parničnog i kaznenog postupka.

U slučaju sumnje u identitet nositelja prava ili uvjete korištenja određenog sadržaja, zahtjev za informacije može se poslati administratoru internetske stranice.

Unatoč opsežnim istraživanjima, može se desiti da EOZP ne uspije identificirati određene autore ili nositelje prava dokumenata koji se pojavljuju na mrežnom mjestu. Ako ste vi takav nositelj prava ili ako ste identificirali takvog nositelja prava, odnosno ako je došlo do pogreške s naše strane, bili bismo vam zahvalni da kontaktirate administratora mrežnog mjesta.