Szerzői jog

A honlap tartalma szöveges és multimédiás elemeket foglal magában, mint például a következők: szövegek, rajzok, grafikák, logók, ikonok, képek, hang- és videóanyagok, fényképek, programok és az ismertetett technológia, amelyek a szellemi tulajdonra vonatkozó nemzeti és nemzetközi jogi rendelkezések védelme alatt állnak.

Ezek a szöveges adatok és multimédiás elemek az Európai Adatvédelmi Testület és/vagy annak szerzőinek és kedvezményezettjeinek kizárólagos tulajdonát képezik. A szellemitulajdon-jog birtokosai lemondanak azon jogukról, hogy nevüket vagy egyéb jelzéseiket feltüntessék azokon az elemeken, amelyeket az adott honlaphoz biztosítanak.

A vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a felhasználónak tiszteletben kell tartania az Európai Adatvédelmi Testület és harmadik felek szellemitulajdon-jogait a kötelező erejű rendelkezésekben meghatározott jogok és kivételek sérelme nélkül.

A honlapon található bármely információ kereskedelmi és nem kereskedelmi célokból történő újrafelhasználása engedélyezett az alábbi feltételek mellett:

  • Az újra felhasználó fél köteles elismerni a dokumentum forrását;
  • A dokumentumok eredeti jelentése vagy üzenete nem torzulhat;
  • Az Európai Adatvédelmi Testület nem tehető felelőssé az újrafelhasználásból eredő következményekért.

A „további felhasználás” fogalma: „olyan szöveges adatok és multimédia-elemek sokszorosítása, amelyek az Európai Adatvédelmi Testület vagy harmadik felek tulajdonában vannak, és amelyekre az Európai Adatvédelmi Testület rendelkezik használati jogokkal”.

A felhasználó vállalja, hogy nem törli és nem módosítja a szerzőre vagy a forrásra vonatkozó jelzéseket, és nem próbálja megkerülni a dokumentumok és multimédiás elemek védelmére szolgáló technikai intézkedéseket, vagyis a nyomtatási vagy letöltési korlátozásokat, illetve a látható és nem látható címkéket. Bármilyen jogsértés polgári és büntetőeljáráshoz vezethet.

A jogosultak személyazonosságával vagy az adott elem használatának feltételeivel kapcsolatos kétségek esetén tájékoztatáskérést küldhet a webmester részére.

A kiterjedt kutatások ellenére előfordulhat, hogy az Európai Adatvédelmi Testület nem tudja azonosítani a honlapon megjelenő bizonyos dokumentumok szerzőit vagy jogosultjait. Ha Ön az adott jogosult, vagy Ön ismeri az adott jogosultat, vagy hibát követtünk el, kérjük, lépjen kapcsolatba a webmesterünkkel!