Career opportunities

Bemutatkozás

A Titkárság analitikai, adminisztratív és logisztikai támogatást biztosít az EDPB számára, ideértve a kommunikációt, az iratok előkészítését és megbeszélések szervezését.

Amit kínálunk

Barátságos munkahelyi légkört kínálunk, amelyben a nagyon sokszínű munka mellett a hangsúlyt kevésbé a bürokráciára, sokkal inkább az autonómiára helyezzük.

Előremutató esélyegyenlőségi stratégiánk segít önnek maximálisan kiaknázni a képességeit.

Ambiciózus tanulási és fejlesztési politikánk támogatja karrierfejlesztési céljait, és javítja személyes képességeit.

A Titkárság munkatársainak az EDPS a munkáltatója. Uniós intézmény munkavállalójaként élvezheti ennek minden előnyét és a pályafutásával, felvételével, előléptetésével, fizetésével és juttatásaival kapcsolatos összes lehetőséget, amelyeket a személyzeti szabályzat rögzít.

Felvételi eljárás

The EDPS provides support and organises selections for the EDPB secretariat. If you are interested in working for the EDPB, please check the EDPS site for vacancies:  https://edps.europa.eu/about-edps/recruitment_en

Új munkatársaink felvétele kivétel nélkül az alábbi szerepekre közzétett konkrét álláshirdetések útján történik:

Tisztviselők

Ha a megüresedett beosztást nem sikerül a szervezeten belülről betölteni, álláshirdetést teszünk közzé az intézményközi álláshirdetési oldalon, amely valamennyi uniós intézmény intranetes felületéről elérhető.

A betöltendő állás az összes uniós intézmény tisztviselői számára nyitott. Ha a jelöltek teljesítik az összes előírt képesítési követelményt, intézményközi áthelyezés történik.

Mivel a Titkárság munkatársaira a személyzeti szabályzat vonatkozik, és ugyanannak a mobilitási politikának az előnyeit élvezhetik, mint a nagyobb uniós intézmények munkatársai, besorolását, lépését, szolgálati idejét és pályafutása egyéb elemeit zökkenőmentesen tudja átvezetni: semmilyen jogát nem veszíti el, ha nálunk vállal munkát.

Szerződéses alkalmazottak

Időnként előfordul, hogy határozott idejű szerződéssel veszünk fel adatvédelmi szakembereket és más adminisztratív munkatársakat („szerződéses alkalmazottak”).

Szerződéses alkalmazottakat jelentkezői állományból (amelyet adatbázisban vezetünk) toborzunk az EPSO szervezésében lebonyolított, ún. CAST-kiválasztási eljárás után.

Ugyanakkor bizonyos adatvédelmi szakemberek, más területi szakértők vagy adminisztratív beosztások esetén alkalmi álláspályázatokat is elbírálunk.

Forduljon hozzánk a recruitment@edps.europa.eu címen, ha további információra van szüksége, vagy alkalmi álláspályázatot szeretne benyújtani. Ha konkrét állásra kíván jelentkezni, kérjük, említse meg, hogy az EDPB Titkárság valamelyik állására jelentkezik.

Nemzeti szakértők

Egyes esetekben az uniós tagállamok közszférájában működő nemzeti szervezetek munkatársai közül érkeznek nemzeti szakértők (SNE-k) a Titkársághoz, határozott idejű kiküldetésbe.

A kirendelt nemzeti szakértők értékes uniós szintű tapasztalatokat szerezhetnek, és lehetővé teszik számunkra, hogy hasznosítsuk szakmai készségeiket, tapasztalataikat.

Kirendelt nemzeti szakértői álláslehetőség esetén pályázathirdetéssel keressük fel a nemzeti adatvédelmi hatóságokat.

Ezenkívül az EU mellett működő nemzeti állandó képviseletektől is segítséget kérünk a megfelelő jelöltek felkutatásában.

Erre a programra NEM jelentkezhetnek közvetlenül a pályázók, viszont saját munkáltatójuk útján megtehetik ezt, amely a kiküldetésük során továbbra is fizeti a munkabérüket.

További információt az sne@edps.europa.eu címen kérhet.

Ideiglenes személyzet

Előfordulhat, hogy szükség esetén, legfeljebb hat hónapos rövid időtartamokra veszünk fel munkatársakat. Ehhez szakosodott munkaerő-közvetítőket veszünk igénybe.

Szakmai gyakorlat

Öthónapos gyakornoki programunk  a friss diplomások számára kínál lehetőséget a tanulmányaik során szerzett tudás alkalmazására, és arra, hogy napi tevékenységeinkről szerezzenek gyakorlati tapasztalatokat.

A programot évente kétszer indítjuk, októberben és márciusban, és általában egyszerre két gyakornokot fogadunk.

Ezenkívül külön és korlátozott feltételek szerint egyetemi hallgatókat és doktoranduszokat is fogadunk rövid távú, nem javadalmazott szakmai gyakorlatra.

How to apply?
Apply via the VBB website https://ec.europa.eu/stages/how-to-apply/who-can-apply_en
During your application process you will be able to indicate your 1st choice of place of employment. As the VBB is a European Commission tool, please make sure that you indicate the EDPS as 1st choice and please precise within your application that you have a preference to work for the EDPB Secretariat.

További információt a stage@edps.europa.eu címen kérhet.